Chapel Suzhou

The beautifully framed film by Pedro Pegenaute portrays the chapel in Suzhou, China by architects Neri&Hu. The chapel is a feature building within the larger village zone. As such, it occupies a prime location visible from the main road and along the waterfront. Its architectural language is derived from similar elements found elsewhere in the project, such as the undulating brick walls and floating white volume—but they are here taken to another level of articulation.
Inside the building, visitors continue on their guided journey through the pre-function area and then into the main chapel space, which features a light-filled 12m high space.
There is a seamless integration with the surrounding nature as picture windows frame various man-made and natural landscapes.
Pedro Pegenaute zeigt die Suzhou Kapelle von Neri&Hu Architekten in sensibel gerahmten Einstellungen. Die Kapelle ist in der größeren dörflichen Gegend bei Suzhou eine Landmarke und sticht schon von der Hauptstraße und dem nahliegende Fluss aus hervor. Die Architektur-
sprache ist von ähnlichen Elementen des Projekts abgeleitet, wie die sich windenden Backsteinwände und die fließenden weißen Körper.
Im Inneren des Gebäudes werden die BesucherInnen durch einen Vorbereich geführt in den Hauptraum der Kapelle, ein luftiger 12 Meter hoher Raum.
Die Kapelle zeichnet sich durch ihre nahtlose Integration des Außernraums aus, Fensterdurchbrüche rahmen die umliegenden natürlichen und künstlichen Landschaften.
Production date: 05/2017
Additional Credits:
Filmmaker, Photographs: Pedro Pegenaute
Architecture: Neri&Hu