Featured Video Play Icon

OCT Design Museum

The inspiration for the project comes from both, the location being close to the bay and from the needs of the program, a surreal space for design exhibitions. The goal was to create a space that is surreal to the subject matter but also transcendental in surrounding and feeling. The design of the interior relies on a continuous white curving surface that casts no shadows and has no depth.
Die Inspiration für das Projekt kommt zum Einen von der Nähe zur Bucht und zum Anderen aus dem Bedarf des Programms nach einem surrealen Ausstellungsraum für Designobjekte. Das Ziel war es nicht nur einen surrealen Raum zu schaffen , sondern auch eine transzendente Umgebung und Atmosphäre. Der Innenraum wird domminert durch eine weiße, geschwungene Oberfläche, die keine Schatten und Tiefe zulässt.